Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

ONR VERLIEST WEER IN EMMEN

Sun 18 Feb, 14:03

Drenthina - ONR 2 - 0 (1 - 0)

Opstelling: P.Hoving, Dijk, E.Hoving, Luinstra, Land, Wolthuis, Poel, Rodenboog, De Kleine, Vogelzang, B.Plat

ONR kon de uitwedstrijd tegen Drenthina met een fitte selectie tegemoet gaan. Luinstra was weer terug na een blessure. Prima vooruitzichten dus om het puntverlies tegen CSVC in de vorige competitiewedstrijd te doen vergeten. Daarbij is Drenthina een tegenstander waar in het verleden goede resultaten tegen geboekt waren, in aantrekkelijke, gelijkwaardige duels.

Ook deze zaterdag was het weer een gelijkwaardige strijd. Beide teams hadden de intentie om in balbezit verzorgd op te bouwen, maar het veld was matig waardoor dit niet altijd tot sprankelend voetbal leidde. Het vijandelijke strafschopgebied werd het eenvoudigst bereikt door het middenveld over te slaan. Zo ontstond ook al vroeg de eerste kans voor Drenthina, maar doelman Hoving kwam goed uit zodat er nog geen vroege schade werd geleden. Voor ONR was met name Vogelzang dicht bij een treffer. Twee keer creëerde hij de kans zelf, maar ook twee keer verprutste hij het sublieme voorwerk met een matige afronding. Beide teams kwamen verder slechts tot schoten van ver en een aantal halve kansen, waar verder weinig gevaar in schuilde. Toch gingen de ploegen niet met 0-0 rusten. Vijf minuten voor rust verloor ONR de bal in een kans om uit te breken. De bal kwam in een kluts voor de voeten van rechtsbuiten Vinke, die van twintig meter vol uithaalde en de bal door de winkelhaak in de kruising zag verdwijnen. Achteraf was iedereen het erover eens dat dit echt een “once in a lifetime” goal was.

Maar het resultaat was er natuurlijk wel. ONR moest de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Maar waar de aanvallers de eerste helft de kansen nog wel wisten te creëren, strandden na de onderbreking de meeste aanvallen al voor het strafschopgebied. Plat was met twee schotpogingen nog het dichtst in de buurt, maar de Drenthina doelman hoefde hier niet voor in actie te komen. Ook uit het talrijke aantal vrije trappen kon maar weinig gevaar gesticht worden. Eigenlijk was het alleen in het voordeel van de thuisploeg, dat de klok door zag tikken als de uitstekende arbiter weer voor een overtreding floot. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Slecht uitverdedigen was de oorzaak dat een voorzet het ONR strafschopgebied kon binnenkomen. Na het doorkoppen van de spits was Drenthina topschutter Scheper bij de tweede paal de meest alerte speler en hij schoot de 2-0 op het bord. ONR mistte overtuiging om nog terug te komen, en het had zelfs nog 3-0 kunnen worden in de slotminuten, maar dat bleef de koploper bespaard.

Zo werd ook de tweede uitwedstrijd in Emmen verloren (eerder verloor men van Angelslo met 2-1) door de oranjehemden, die de concurrentie wel zagen winnen. Het gat met De Weide is geslonken tot één schamel puntje en Hollandscheveld kan volgende week tot op drie punten komen. Drenthina staat daar vlak achter op vier punten van ONR. Om de koppositie te behouden zal ONR snel weer tot overwinningen moeten komen. De aanvallende scherpte en de verdedigende rust zullen dan terug moeten komen. Met de thuiswedstrijd tegen Angelslo op het programma zal er in elk geval geen gebrek aan motivatie zijn om over twee weken weer drie punten aan het huidige totaal toe te voegen.